Wij maken gebruik van cookies

De website van De Leenheer maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info
  -  Blog

Lager voordeel gratis woning

Onze berichten zijn in veel gevallen tijdgerelateerd, cijfers en werking kunnen veranderen in de tijd.

De administratie laat via een circulaire (Circulaire 2018/C/57 dd. 15.05.2018) weten dat zij zich neerlegt bij de rechtspraak en dat het voordeel gratis woning dan toch voordeliger berekend mag worden.  Zij aanvaardt dat het voordeel gratis woning berekend mag worden op het geïndexeerd KI x 100/60, ongeacht de persoon die het onroerend goed ter beschikking stelt.  Dit was echter een tijdelijke oplossing.  In het Koninklijk Besluit van 7 december 2018 (BS 27 december 2018) bevestigt de Koning definitief dat het belastbaar voordeel alle aard in alle gevallen gelijk zal zijn aan 100/60 van het geïndexeerd kadastraal inkomen, vermenigvuldigingsd met 2, ongeacht of het voordeel wel of niet verstrekt wordt door een rechtspersoon en ongeacht de hoogte van het kadastraal inkomen.  Deze nieuwe formule geldt vanaf 1 januari 2019.

Er wordt enkel nog een onderscheid gemaakt tussen ongebouwde en gebouwde onroerende goederen.

Contacteer ons

"We begeleiden onze klanten bij fiscale, economische en juridische aangelegenheden"

"Ondernemingsstrategie is gebouwd op continuiteit en langetermijnvisie. Wij helpen ondernemers hierbij"

" Fiscaliteit is fun "

" Onze visie : wij zijn uw PARTNER : Professioneel, Accuraat, Respectvol, Transparant, Nauwkeurig, Efficiënt, Raadgever "

" Zowel starters als gevestigde kmo's kunnen bij ons terecht "

" Welkom op de website van het accountantskantoor De Leenheer & Co "