Wij maken gebruik van cookies

De website van De Leenheer maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info

Uw partner in boekhouding, fiscaliteit en bedrijfsadvies

We richten onze focus op volgende accountancy-diensten:

  • Het voeren van de boekhouding en het opstellen van de jaarrekening
  • Het geven van advies op boekhoudrechtelijk, fiscaal en vennootschapsrechtelijk vlak en inzake successieplanning
  • Het opstellen en invullen van aangiftes in de personenbelasting, vennootschapsbelasting, rechtspersonenbelasting en BTW
  • Oprichten, omzetten, fusies, splitsingen, ontbinden en vereffenen van vennootschappen
  • Bijstaan en verdedigen van de cliënt bij fiscale controles
  • Bijstaan van de cliënt bij het opstellen van een financieel plan
  • Gerechtelijke opdrachten als gerechtsdeskundige


Johan De Leenheer

Pascale De Leenheer

Eveline Platteeuw

Stefanie Verhamme

Lucas Decock

Ingrid Teirlinck

Kris De Keyzer

Deel uitmaken van dit team? Contacteer ons hier.

Boekhoudkundige en fiscale info


Publicatie van ons kantoor

Waardering van ondernemingen, S. Seyns en D. Clarysse (eds.), Het (familie)bedrijf & De overdracht, Intersentia, 2020, pg 123-140 (co-auteurs Pascale en Johan De Leenheer)


Versoepeling voorafbetalingen

De percentages van de voordelen van de voorafbetalingen werden in het licht van de Coronacrisis tijdelijk aangepast.  Dankzij deze maatregel is het uitstellen van voorafbetalingen minder nadelig.  Voor vennootschappen die hun voorafbetalingen uitvoeren ten laatste op 12 oktober 2020 bedraagt het voordeelpercentage 6,75% .  Voor voorafbetalingen uitgevoerd op ten laatste 21 december 2020 bedraagt het voordeelpercentage voor vennootschappen 5,25%.  Een gelijkaardig systeem werd ingevoerd voor natuurlijke personen.  Zij die hun voorafbetaling uiterlijk 12 oktober 2020 verrichten, genieten een voordeelpercentage van 2,25%.  Gebeurt de voorafbetaling ten laatste op 21 december 2020, dan bedraagt het voordeelpercentage 1,75%.


Nieuw in 2020

Op 1 januari 2020 treedt de tweede fase van de hervorming van de vennootschapsbelasting in.  Dit houdt in dat het belastingtarief verder daalt naar 25%.  De aanvullende crisisbijdrage wordt geschrapt.  KMO's betalen bijgevolg 20% op de eerste 100.000 EUR winst en 25% op de winst daarboven.  Eveneens is het niet meer mogelijk om degressief af te schrijven en moeten de afschrijvingen ook voor KMO's pro rata berekend worden.  Bijkomend daalt het tarief van de investeringsaftrek terug naar 8% en zijn de wettelijke verhogingen, aangerekend bij het niet tijdig betalen van de sociale bijdragen, niet langer aftrekbaar.

 " Fiscaliteit is fun "

" Onze visie : wij zijn uw PARTNER : Professioneel, Accuraat, Respectvol, Transparant, Nauwkeurig, Efficiënt, Raadgever "

" Zowel starters als gevestigde kmo's kunnen bij ons terecht "

" Welkom op de website van het accountantskantoor De Leenheer & Co "